top of page

The Trust Technique® (Tehnika zaupanja)

Updated: Oct 13, 2020

The Trust Technique - TEHNIKA ZAUPANJA je način dela z živalmi, ki nikoli ne temelji na strahu in dominanci.

Živali prepoznava kot zelo občutljiva bitja, ki imajo svoje lastno mnenje in bodo vedno ustregle naši prošnji,

* če razumejo, kaj od njih želimo,

*če jih pri tem ne ovira bolečina,

*če lahko (fizično ali psihično).


In ljudje smo tukaj, da jim pomagamo/jih vodimo čez vse ovire, ki so na tej poti.

Slabih živali ni. So le živali s slabimi izkušnjami. In mi smo tu, da jim pomagamo.

Pomemben del tega pristopa je zavedanje, da živali in ljudje delimo občutke. Ko smo sami frustrirani, nas živali ne morejo slišati, saj tudi same postanejo še bolj nemirne/prestrašene. Kateri občutek torej želimo deliti z njimi? Občutek MIRU. Dajmo z njimi deliti mir, občutek miru in vse to nas bo vodilo do zaupanja med nami in zaupanja v situacije, ki so prej predstavljale stres. Dvignila se bo samozavest.


Torej Tehnika zaupanja NI delo s pogumom, ne z ustrahovanjem, ni trening, ni kontrola. JE delo z mirom. Tukaj gre za razmerje, za povezavo med dvema bitjema.

Tehnika zaupanja JE pot do pravega zaupnega prijateljstva z našimi živalmi.

Naučimo se poslušati. Ko smo slišani, ko smo upoštevani, ko se počutimo razumljene s strani nekoga, postane svet za nas bolj varen in lep.JE METODA ZNIŽEVANJA NIVOJEV RAZMIŠLJANJA s katero spodbujamo zaupanje , povezanost, samozavest in komunikacijo.

Sestavljajo jo trije principi.


Prvi je CREATIVE REACTION (ustvarjena reakcija): kjer gradimo temelje: zaupanje, samozavest in poglabljamo povezanost.

Živali s svojo umirjeno prisotnostjo (čuječnostjo) damo priložnost, da v naši prisotnosti začuti mir. Ko enkrat ta mir, ki prehaja v njo poveže z nami, bo želela biti ob nas. Vsako bitje namreč hrepeni po občutku miru.

Sledi REALIZATION LEARNING (izkustveno učenje), to je področje, kjer razrešujemo težave, vsakodnevne izzive. Z iskanjem miru ODPRAVLJAMO VZROKE.

Ne gre za to, da bi živali zaradi našega dominantnega vedenja zatrli, da svoje neprijetne občutke (ki jih z neprimernim vedenjem izraža) samo potlači ali pa jo preusmerimo. Gre za to, da s svojimi neprijetnimi občutki sklene mir. Da z njimi počisti - da jih več ni.


In kot tretje TRUSTED COOPERATION (zaupno sodelovanje), kjer razvijamo komunikacijo, pri kateri imamo obojestransko korist.

Rezultat sodelovanja z mirom in hvaležnostjo je: želja po sodelovanju obeh strani. Torej žival sodeluje, ker si tega sama želi in ne ker smo jo spodbudili z dominantnim vedenjem. Ker žival ni pod stresom, ampak umirjena, je učenje optimalno.Predstavitev Tehnike zaupanja: Odlično izhodišče za razumevanje bistva Tehnike zaupanja je mini tečaj Sporočila zaupanja - The Messages of Trust:

1. del (20 minut) si lahko ogledate brezplačno, celotna serija (skupaj 90 minut) znaša 6,50 GBP, nekaj več kot 7 EUR.

Najobsežnejši način učenja tehnike zaupanja je Spletni video tečaj.

Če vam tak način učenja ne ustreza, lahko rezervirate posvet pri certicifiranem praktikantu Tehnike zaupanja (Trust Technique Practitioner). To sem tudi jaz.

Prvo srečanje, ki vključuje celotedensko podporo vam bo zagotovilo dovolj orodij, da začnete spreminjati življenje vaše živali in tudi vas.


Če imate vprašanja ali želite rezervirati posvet z mano, mi pišite na petra.gjurec@gmail.com
159 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page